ZVVM/Campus stapt uit de competitie

Print
ZVVM/Campus stapt uit de competitie

Afbeelding: Luc Lodder

ZVVM/Campus, uitkomend in de landelijke eerste divisie B van het zaalvoetbal, heeft deze week middels een mail aan de KNVB aangegeven uit de competitie te stappen. De club uit Maastricht is het niet eens met de manier waarop de voetbalbond klachten van ZVVM/Campus heeft afgehandeld.

De divisie waar de Limburgers in spelen bestaat nu nog maar uit negen ploegen. Den Haag haakte al met het ingaan van de competitie af. Arentsburg (ook uit Den Haag) werd door de KNVB uit de competitie genomen omdat de financiële zaken van de club naar de KNVB toe niet waren afgewikkeld.

Respectloos
ZVVM/Campus, tiende in 1B, heeft op de eigen website het besluit om uit de competitie te stappen uiteengezet. „Door de respectloze wijze waarop wij door de functionarissen van de KNVB worden bejegend, moeten wij de conclusie trekken dat verdere deelname aan de huidige competitie geen enkele zin heeft en zelfs onverantwoord is. Daarom hebben we besloten deelname per direct (vrijdag, red.) te beëindigen. De wedstrijd in Gorinchem tegen ZVG/Cagemax zullen wij niet meer spelen.”

Beklag
De leiding van ZVVM/Campus wil op dit moment nog niet nader ingaan op die klachten. Maar de afgelopen weken werd al duidelijk dat de club zijn beklag heeft gedaan dat wedstrijdformulieren van tegenstanders niet klopten. En ook de afhandeling van een scheidsrechter over een voorval na een wedstrijd van de club schoot in het verkeerde keelgat. ZVVM/Campus maakt van iedere wedstrijd een video en foto’s en kan aan de hand daarvan waarschijnlijk dingen aantonen.

Verrast
Competitieleider Ron Kauwen van de KNVB wilde vrijdag geen commentaar geven over de mail die de club heeft gestuurd. Hij verwees naar persvoorlichter Bram Groot, die slechts kort reageerde omdat hij de zaken eerst grondiger wil bekijken. „We zijn onaangenaam verrast. Het is niet goed voor het zaalvoetbal dat in deze klasse al drie clubs zijn weggevallen. We nemen zeker nog contact op met de vereniging om over de klachten te spreken.”