’Liever de 17.000 van Roda-Ajax dan de 4000 in rest Limburg’

Print
’Liever de 17.000 van Roda-Ajax dan de 4000 in rest Limburg’

Afbeelding: Marcel van Hoorn

Hebben de criticasters gelijk dat Roda JC zijn ziel verkocht heeft aan een Zwitsers-Russische zakenman uit Dubai? Legt de club te snel de rode loper uit voor buitenlands geld? Nee, zo betoogt Sef Vergoossen.

De adviseur van de Roda-staf en cultuurbewaker van het Limburgse voetbal legt zaterdag in een uitgebreid interview in De Limburger zijn visie uit.

Kans grijpen
,,Dankzij Frits Schrouff kunnen we nu nog over Roda praten. Maar de club had het financieel opnieuw moeilijk. Dat betekende: geen geld voor spelers. Dan kom je in een situatie waarin je de vraag stelt: gaan we terug naar de 4000 toeschouwers die ze in Maastricht, Venlo en Sittard hebben? Of grijpen we de kans die deze investeerder biedt en streven we naar de sfeer van afgelopen zondag: Roda-Ajax, 17.000 toeschouwers in de hut?”

Deal Caanen
Vergoossen vindt dat technisch directeur Ton Caanen onterecht bakken kritiek over zich heen krijgt. ,, Ton heeft iemand naast zich nodig die op de rem trapt. Die zegt: we hebben een visie, een beleid. Maar vergis je niet: deze deal is voor een groot deel aan Ton Caanen te danken. Ik zeg wel eens: laat Ton maar tussen die wolkenkrabbers in Dubai rennen, daar voelt hij zich thuis. Gebruik de kwaliteiten die iedereen heeft maximaal.”

Lees het interview met Sef Vergoossen zaterdag in het katern Horizon van De Limburger.