Piratenpartij diep door het stof om uitglijder over Paay

Print
Piratenpartij diep door het stof om uitglijder over Paay

Afbeelding: Twitter

De Piratenpartij heeft excuses gemaakt voor een tweet van donderdagavond waarin de partij de gelekte seksvideo van Patricia Paay inzet om het belang van privacy te onderstrepen. Smakeloos, laten tientallen mensen als reactie weten.

De tweet was bedoeld om een belangrijk onderwerp aan te kaarten en het slachtoffer een hart onder de riem te steken

Excuses
De fractievoorzitter van de politieke partij, Ancilla van de Leest, biedt hoogstpersoonlijk excuses aan voor de tweet, die volgens haar verkeerd is overgekomen. ,,De tweet was bedoeld om een voor ons belangrijk onderwerp aan te kaarten en het slachtoffer (Paay, red.) een hart onder de riem te steken", zegt Van de Leest. 

,,Helaas is dit volledig verkeerd overgekomen. Het is absoluut niet de bedoeling geweest om de draak met haar te steken, of om er een grap over te maken. Sterker nog, we hebben het bedoeld als hele serieuze kwestie. Dus daarvoor mijn welgemeende excuses."

Lees ook: Patricia Paay doet aangifte na verspreiden seksvideo

Kritiek
Direct na het plaatsen van de tweet brak er een storm van kritiek uit. ,,Ik zit hier nu serieus mijn steun aan de Piratenpartij te heroverwegen. Wat een ongelofelijke blamage", is een van de vele negatieve reacties op Twitter. ,,Hoe hoog heb je privacy echt zitten als je de spot drijft met iemands uitgelekte sekstape voor campagnedoeleinden?", vraagt iemand anders zich af. 

Patricia Paay kwam donderdag groot in het nieuws nadat er een video op internet opdook waarin ze plasseks heeft. Vrijdag stapt ze naar de politie om aangifte te doen. 

Lees ook: Advocaat Paay kan hoogste schadevergoeding krijgen