Geldgebrek: vermoorde zangeres Lambada nog niet begraven

Print
Geldgebrek: vermoorde zangeres Lambada nog niet begraven

Afbeelding: BSR Agency

De familie van de in januari vermoorde Braziliaanse zangeres Loalwa Braz, wereldberoemd geworden met het nummer Lambada, heeft haar nog altijd niet kunnen begraven. Het lichaam van de 63-jarige zangeres, dat drie weken geleden verkoold werd gevonden in haar auto in Saquarema even buiten Rio de Janeiro, is nog steeds niet vrijgegeven door de politie.

Bij het forensisch instituut van Rio is door bezuinigingen een tekort aan materiaal om een dna-test uit te voeren om Loalwa’s identiteit vast te stellen. Het kan volgens het instituut nog wel een maand duren eer haar identiteit officieel is vastgesteld.

Symbolisch
,,We hebben in kleine kring een symbolisch afscheid van mijn zus genomen”, vertelt Loalwa’s broer Walter. ,,We hebben elkaar omhelst en voor haar gebeden. Maar we willen haar graag begraven en bijzetten in het graf bij onze moeder, maar voorlopig kan dat niet. Het is een hele vervelende situatie. Haar dood sowieso natuurlijk, maar ook dat we de hele geschiedenis nu niet kunnen afsluiten.”

Loalwa Braz werd op 19 januari door drie mannen overvallen in haar huis annex pension in Saquarema. Ze overmeesterden haar en legden het lichaam in haar auto die in de buurt van het huis stond en staken die in brand. De daders zitten inmiddels vast. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen