Azm stelt tientallen operaties uit

Print
Azm stelt tientallen operaties uit

Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht - Het Academisch Ziekenhuis Maastricht ziet zich genoodzaakt om als gevolg van de aanhoudende griepgolf enkele tientallen operaties uit te stellen.

Woordvoerder Nieky van Steenkiste benadrukt dat het uitsluitend gaat om niet-acute operaties. Het ziekenhuis heeft enkele patiënten die al ingepland stonden afgezegd en ook ‘nieuwe’ patiënten kunnen te horen krijgen dat ze waarschijnlijk wat langer moeten wachten voordat ze aan de beurt zijn.

Te weinig bedden
De griepgolf heeft zowel patiënten als personeel van het ziekenhuis getroffen. Daardoor is er sprake van drukke bezetting van de bedden.

Het is niet duidelijk hoe lang de maatregel gaat duren. Van Steenkiste: „Dat is afhankelijk van hoe lang de griepgolf nog aanhoudt.” Het ziekenhuis bekijkt voorlopig van dag tot dag het operatieschema en houdt voldoende ruimte vrij voor acute ingrepen en opnames.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →