VVV haalt uit tegen Helmond Sport: 7-0

Print
VVV haalt uit tegen Helmond Sport: 7-0

Afbeelding: Marcel van Hoorn

VVV heeft het duel tegen Helmond Sport gebruikt om revanche te nemen op zichzelf voor de nederlaag bij Jong PSV. Tegen de gasten uit Brabant werd het liefst 7-0 in de Koel.

Vito van Crooij, Joey Sleegers, Jerold Promes, Ralf Seuntjens, Clint Leemans, Danny Post en Gedion Zelalem scoorden. 

Zeperd
VVV kwam tegen Helmond Sport prima uit de startblokken. Vastbesloten om de nare smaak na de zeperd tegen Jong PSV weg te spoelen. Meteen was er veel druk op het doel van Helmond-goalie Ferhat Kaya en er kwamen kansen voor Torino Hunte, Ralf Seuntjens, Vito van Crooij en Jerold Promes (paal). En in de vijfde minuut was het al raak: 1-0 door Vito van Crooij na een te korte terugspeelbal op Kaya. De doelman van de gasten schoot zelf tegen de jagende Van Crooij aan: de carambole rolde het doel in.

Doelpuntenregen
Na de pauze ging VVV zo mogelijk nog flitsender van start dan bij aanvang van het duel. Een assist van Ralf Seuntjens zette Joey Sleegers – de man in vorm bij VVV- in een een-tegen-een situatie. De Helmondenaar in Venlose dienst kapte zijn tegenstander uit en schoot feilloss binnen: 2-0 voor VVV na slechts twee minuten in de tweede helft.

Klap
Vier minuten later kopte Jerold Promes uit een corner van Clint Leemans steenhard raak: 3-0. Daarmee was de koek nog niet op; Helmond Sport kreeg weer snel een klap te verwerken: voorzet van invaller Moreno Rutten, kopbal Ralf Seuntjens: 4-0. Twee minuten later was het alweer raak: Clint Leemans scoorde de 5-0 na voorbereidend werk van Seuntjens. Daarna mocht ook Danny Post nog doorlopen naar het doel van Kaya: 6-0. Slotakkoord was voor invaller Gedion Zelalem 7-0.