Levens Limburgs gezin overhoop na brand

Print
Levens Limburgs gezin overhoop na brand

In hun meubelwerkplaats aan de Marisstraat probeert het gezin Lemmen nu een nieuw ‘thuis’ te maken. Afbeelding: Laurens Eggen

Een felle brand heeft woensdag hun levenswerk verwoest. Het gezin Lemmen uit Grashoek kan het verhaal gelukkig navertellen maar raakte onderkomen én inkomen kwijt.

William Lemmen (51) komt net uit bad als hij dinsdagavond laat een geluid hoort alsof buiten iets valt. Als hij gaat kijken, ziet hij rook om en boven zijn woning en restaurant Wilmach Antiek. Hij waarschuwt zijn vrouw en al bellend met de hulpdiensten rent hij het grote pand aan het dorpsplein van Grashoek weer in om hun honden te redden. 

In eerste instantie is het zicht nog prima in het deel van de oude boerderij waarin het echtpaar Lemmen al bijna dertig jaar woont. Maar als het oude en blinde mopshondje Pebbels nog gehaald moet worden, staat alles vol rook. Terwijl William buiten aan de achterkant van het gebouw herder Zipp weghaalt, ziet hij boven ter hoogte van de cvketel de vlammen uit het dak slaan. Ondertussen is Karin (49) naar binnen voor Pebbels. „Die was in paniek en met een sjaal voor mijn gezicht tegen de rook probeerde ik ’m te vinden.” 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →