Roermondenaar Öztürk: 'Als Geertje zo doorgaat krijgen we dezelfde toestanden als in de jaren dertig in Duitsland'

Print
Roermondenaar Öztürk: 'Als Geertje zo doorgaat krijgen we dezelfde toestanden als in de jaren dertig in Duitsland'

Afbeelding: Roger Dohmen

Is DENK een aanwinst voor de politiek? De peilingen geven aan dat DENK veel stemmen krijgt van mensen met een migratieachtergrond. Critici menen dat DENK met haar agressieve opstelling de kloof tussen Nederlanders en mensen met een andere achtergrond verder vergroot.

Het onderkomen van DENK in het Tweede Kamergebouw ademt alles uit van een jonge, grasgroene partij. Er heerst een vrolijke chaos. Jonge partijmedewerkers struinen de social media af. Partijvertegenwoordigers stormen onaangekondigd binnen, met weer een nieuw idee of uiten openlijk hun verontwaardiging over wat er nu weer in de media over DENK is verkondigd. Roermondenaar Selçuk Öztürk heeft als partijvoorzitter de niet gemakkelijke taak om er lijn in te brengen.

Zijn vader was eind jaren zestig al in Nederland. „Hij was van de eerste generatie gastarbeiders. Hij kwam eerst in de textielindustrie terecht, in Twente. Toen de textielindustrie achteruitging trok hij naar Limburg. Hij heeft in Maastricht gewerkt. Daarna in Roermond en daar is hij blijven hangen. In 1975 vroeg hij gezinshereniging aan. Ik was drie jaar, toen ik met mijn oudere broer naar Roermond reisde.”

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →