John V. speelde drie dagen toneel terwijl Shashia (20) in zijn tuin begraven lag

Print
John V. speelde drie dagen toneel terwijl Shashia (20) in zijn tuin begraven lag

Afbeelding: Het Nieuwsblad

Drie dagen lang trok de Antwerpse hamburgerbakker John V. (25) een rookgordijn op over wat er gebeurd was met Shashia ­Moreau (20). Iedereen wist dat hij de ochtend van haar verdwijning met haar had af­gesproken. Maar ­tegenover de politie, zijn vrienden, zijn familie en zelfs de ­ouders en de broer van Shashia loog hij dat ze niet was ­komen ­opdagen. Tot een ­camera hem verraadde, en het meisje in zijn tuin werd gevonden.

“Ik ben kapot. Ik voel me ziek, schuldig... Wat als er iets met haar gebeurd is, omdat wij hadden afgesproken?” Over­bezorgd, zo leek John V. toen hij dinsdagavond om 22.35 uur een berichtje op Facebook plaatste. Hij leek doodongerust over wat er eerder die dag met zijn goede vriendin Shashia ­gebeurd kon zijn. “Ze zou me komen opzoeken”, legde hij uit aan enkele vrienden. “Ze stuurde me nog een berichtje. En toen, niets meer...”

Shashia was die dinsdag­ochtend niet bij hem komen aanbellen. Niet één, of twee keer, maar wel tien keer herhaalde hij die leugen.

Getapete handen
Dinsdagavond, de avond van de moord, ging John V. gewoon werken in het hamburgerrestaurant in Burcht. “Zijn hand was ge­tapet”, vertelt een collega. “Hij zei dat hij boos was geworden omdat iemand niet was komen opdagen, en daarom op een muur had geslagen.”

De politie doorzocht zijn huis en kwamen ook in het filiaal langs. “Ze­ ­namen hem mee voor verhoor, en keken in zijn kluisje. Daar namen ze van alles foto’s.”

“De politie is net vertrokken. Ik heb mijn verhaal gedaan”, schreef John V. woensdagavond om 20.29 uur op Facebook. “Ik heb al naar haar ­ouders gebeld, en uitleg gegeven.” Hij leek zelfs ijverig mee te zoeken: “Ze is mogelijk het laatst gezien om 17.30 uur in het Antwerpse station!”

Bloedvlek
Maar de speurders wisten dat er iets niet klopte. Een bloedvlek op het tapijt deed een alarmbelletje rinkelen. Ze ontdekten dat Shashia die dinsdagochtend in Antwerpen- Centraal was aangekomen, en via beelden van bewakings­camera’s konden ze haar route volgen. Tot aan het huis van John V. Zijn leugen viel in duigen.

Met grote middelen werd donderdagavond zijn huis doorzocht. Om 22.30 uur werd de jonge vrouw dood terug­gevonden, begraven in de tuin. 

Van John V. komen er alvast geen antwoorden. Tijdens de urenlange verhoren bleef hij zwijgen. “Het is allemaal één grote blinde vlek”, beweert hij als rechercheurs vragen wat er dinsdag gebeurd is.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →