Oud-Ajacied Piet Keizer (73) overleden

Print
Oud-Ajacied Piet Keizer (73) overleden

Afbeelding: AD

Oud-Ajacied Piet Keizer is op 73-jarige leeftijd overleden. Hij leed al enige tijd aan een ongeneeslijke ziekte.

Keizer maakte deel uit van de succesvolle ploeg van Ajax die begin jaren zeventig drie keer op rij de Europacup 1 won. Hij speelde zijn hele carrière bij de ploeg uit Amsterdam. Hij stond wat aandacht betreft in de schaduw van de vorig jaar overleden Johan Cruijff, maar vormde met de spelbepaler wel een koningskoppel. Keizer was vermaard om zijn schijnbewegingen.
 


Hij debuteerde voor de hoofdmacht van Ajax op 5 februari 1961 in een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Zijn laatste duel was op 13 oktober 1974. In totaal droeg hij in 490 wedstrijden het shirt van Ajax, waarin hij 189 doelpunten maakte. Hij speelde ook 34 keer voor het Nederlands elftal.

Met Ajax veroverde hij drie keer de Europacup 1 (1971, 1972 en 1973), de wereldbeker (1972), werd hij zes keer landskampioen en won hij vijf keer de KNVB beker.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →