Thermae 2000 en Cauberg krijgen miljoeneninjectie

Print
Thermae 2000 en Cauberg krijgen miljoeneninjectie

Afbeelding: De Limburger

Provinciale Staten zijn vrijdag akkoord gegaan met een lening van zeven miljoen voor Thermae 2000 in Valkenburg. Op aandringen van GroenLinks wordt niet alleen naar de uitbreiding van het wellnessoord, maar naar de ontwikkeling van de hele Cauberg gekeken. Daar liggen ook nog een casino en een vakantiepark.

De provincie gaat samen met de gemeente Valkenburg aan de Geul om tafel om een toeristische visie te maken voor het complete gebied rondom de heuvel. 

Alleen PVV, 50PLUS en Volkspartij Limburg stemden gisteren tegen de miljoenenlening die nodig is voor de facelift van het wat gedateerde kuuroord. Partijen vinden het risico te groot en vrezen dat, mocht Thermae ooit failliet gaan, de provincie het geld kwijt is. 
De concurrentie van andere saunaresorts is groot. Volkspartij Limburg vindt dat ook de gemeente had moeten meebetalen. 50 PLUS en PVV hebben hun twijfels bij eigenaar European Hotel Management die bij de bank ‘slechts’ 4,5 miljoen geleend krijgt. 

Het totale plan kost 18,5 miljoen. Ook wees 50PLUS op een van de hotels van het bedrijf dat failliet gegaan is. Thermae 2000 wil een nieuw saunalandschap, een zoutlagune en een vijfde restaurant bouwen. Ook wordt het bijbehorende hotel uitgebreid. 
 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen