Meer meldingen van vuurwerkoverlast

Print
Meer meldingen van vuurwerkoverlast

Afbeelding: AD

Maastricht - In Maastricht zijn rond de jaarwisseling 77 meldingen gedaan van vuurwerkoverlast. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. Dit zijn 26 meldingen meer dan vorig jaar.

Opmerkelijk is dat veruit de meeste meldingen werden gedaan in de wijk De Heeg. De gemeente geeft aan geen goede verklaring te hebben voor de toenamen van het aantal klachten aldaar. Wel onderneemt de gemeente specifieke actie: eind dit jaar zal er in de Maastrichtse wijk extra gecontroleerd worden.

Overigens is het totaal van 77 meldingen aanzienlijk minder dan in 2014. Toen kwamen er stadsbreed 170 klachten binnen. Ook toen was De Heeg koploper.

De politie heeft tijdens de afgelopen jaarwisseling 25 processen verbaal opgemaakt in verband met vuurwerkoverlast. In 22 gevallen ging het om minderjarigen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →