Klungelige vrachtwagenchauffeur rijdt zich vijf keer vast in berm

Print
Klungelige vrachtwagenchauffeur rijdt zich vijf keer vast in berm

Afbeelding: Anaud Nilwik

Er is vanmiddag om 16.15 uur nog net niet gejuicht door omstanders, maar na dik zes uur is de Oekraïense vrachtwagenchauffeur die zich in Heerlen vastreed in de modder van een zachte berm, eindelijk los.

Al rond 13 uur had een bergingsbedrijf de truck met oplegger uit de berm getrokken. Maar de chauffeur reed zich daarna nog vier keer vast, aldus het bergingsbedrijf dat met twee wagens was uitgerukt. 

Aan de lijdensweg van de chauffeur is nog geen einde gekomen. Hij moet nu nog anderhalve kilometer achteruit rijden om op de doorgaande weg te komen en van daaruit op de autoweg richting Aken. In die laatste 1500 meter zitten twee bochten, die van de chauffeur van de truck met oplegger enige stuurmanskunst vragen. 

De Oekraïener reed zich vanochtend rond tien uur vast in een bocht van een wandelweg, bij buurtschap Ten Esschen. De weg loopt parallel aan de stadsautoweg van Heerlen. De chauffeur wilde de stadsautoweg van Heerlen nemen in de richting van Aken. Hij sloeg echter een straat te vroeg rechtsaf. Daardoor kwam hij op de geasfalteerde wandelweg terecht. Het pad is te smal om met een vrachtwagen om te keren. 

Volgens een handvol omstanders heeft het de chauffeur de hele zaterdag aan stuurmanskunst ontbroken. Om verzekeringstechnische redenen mag alleen hij achter het stuur zitten. De truck en oplegger zijn geladen met mais om popcorn van te maken.

UPDATE 20:30 UUR 
De vrachtwagen heeft inmiddels zijn weg kunnen vervolgen. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →