Roda geeft dure zege op valreep weg

Print
Roda geeft dure zege op valreep weg

Afbeelding: AD

Roda JC heeft zaterdagavond op de valreep een dure overwinning uit handen gegeven. De ploeg verspeelde in de slotfase bij Heracles een 0-2 voorsprong: 2-2.

Roda JC speelde met twee nieuwelingen in de basis. El Makrini stond evenals tegen Ajax aan de aftrap, vleugelspits Van Velzen verving Rosheuvel. Werker speelde in plaats van Kum, die in de warming-up geblesseerd was geraakt.

Het spel golfde vanaf de aftrap op en neer, waarbij Heracles een licht overwicht had en Roda via geslepen counters het doel van Castro zocht. Maar het aantal echte kansen was schaars. Roda was gevaarlijk via schoten van Schahin en El Makrini, Heracles zag enkele ballen via de kluts naast of over het doel vliegen.

Na rust ging het tempo omhoog. Peterson had Heracles op voorsprong kunnen brengen, maar schoot in riante positie naast. Kuwas raakte de paal. Roda bleef in leven en sloeg even later aan de andere kant toe tweemaal hard toe. Eerst scoorde Paulissen via het been van Hoogma zijn vierde competitietreffer: 0-1. Vervolgens schoot captain Van Hyfte de bal zuiver in de hoek: 0-2. Nadat Schahin voor Roda een droomkans had gemist, begon Heracles aan een wanhoopsoffensief. En met succes. Met twee doelpunten in de slotfase van Armenteros zag Roda een kostbare driepunter in rook opgaan.