Wilders: Nederlanders voelen zich niet meer vrij

Print
Wilders: Nederlanders voelen zich niet meer vrij

Wilders in gesprek met WNL Afbeelding: AD/ricknieman

Geert Wilders heeft in een gesprek met de omroep Wakker Nederland opnieuw gezegd dat Nederlanders zich niet meer vrij voelen in eigen land. Hij doelt daarmee op de in zijn ogen grote invloed van de islam.

Hij stelt dat hij veel verontrustende berichten krijgt van mensen in Nederland die zich grote zorgen maken over de toekomst. 

,,Dit land is gekaapt en wij moeten ons land terugveroveren'', zo stelde Wilders in het interview. ,,Wij raken onze cultuur kwijt. De islam hoort niet in Nederland.''

Verbod
De leider van de PVV benadrukte opnieuw dat hij moskeeën wil sluiten en de Koran wil verbieden. ,,De islam is een ideologie die wij niet meer moeten toestaan. Als er in Nederland nazi-kerken zijn, dan zou de wereld te klein zijn. De islam is zo nodig nog gevaarlijker. We moeten ons verweren tegen de islamisering van Nederland. Ik vind dan ook dat wij onze grenzen weer moeten bewaken. Zorgen dat de mensen niet binnenkomen. Anders bestaan wij aan het einde van deze eeuw niet meer.''

Lees ook: Rutte twittert voor eerst in zes jaar als reactie op Wilders

Wilders erkent dat de islam een minderheid vormt in Nederland, maar hij haalde opnieuw een onderzoek aan waaruit zou blijken dat veel moslims de bereidheid hebben om geweld te gebruiken. Volgens de PVV-leider is die groep groter dan het Nederlandse leger.

 

Kiezer
Uit het interview blijkt ook dat Wilders meent dat de andere politieke partijen hem wel degelijk serieus zullen nemen, zeker als de PVV meer dan dertig zetels krijgt bij de aanstaande verkiezingen. ,,De mensen thuis hebben het in de hand. De kiezer beslist uiteindelijk. Laat ons Nederland weer groot maken.''

Wilders herhaalde dat hij een revolte verwacht als de PVV op geen enkele manier zal profiteren van een verkiezingswinst. Hij stelt wel dat het om een geweldloze revolte zal gaan. Wilders ging ook in op de kritiek dat zijn verkiezingsprogramma op een enkel blaadje papier werd geschreven. Hij stelde dat zijn punten ook op een postzegel zouden passen.

Aan het einde van het interview matigde Wilders zijn toon. Volgens de PVV-leider is iedereen welkom in Nederland zolang mensen zich maar aan de wet houden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →