Eerste tweet Rutte in bijna 6 jaar: reactie op Wilders

Print
Eerste tweet Rutte in bijna 6 jaar: reactie op Wilders

Afbeelding: ANP

Mark Rutte heeft voor het eerst in bijna zes jaar een tweet verstuurd vanaf zijn persoonlijke twitteraccount. Hij deed dat zondagochtend na het op televisie uitgezonden interview van PVV-leider Geert Wilders bij WNL. ,,Het. Gaat. Niet. Gebeuren”, stuurde de VVD-leider de wijde wereld in.

De premier, die doorgaans twittert (of voor zich laat twitteren) vanaf het account @MinPres dat bij zijn ambt hoort, verstuurde het bericht nu van zijn persoonlijke account. Het was zijn derde tweet sinds 2008 en de eerste in bijna zes jaar. Rutte reageert met het bericht op de uitspraken van Wilders in het televisie-interview.

Niet geloven
De PVV-leider zei in het interview de politieke partijen die zijn partij nu al uitsluiten van eventuele samenwerking na de verkiezingen niet te geloven.

Veroordeeld
,,Als de kiezer de PVV echt heel groot maakt – dertig of meer zetels – dan moeten ze wel”, aldus Wilders. Als politieke partijen de PVV dan uitsluiten, zijn zij volgens hem veroordeeld tot een coalitie van ‘vijf of zes partijen’. ,,Dat is zo instabiel, dat waardeert de kiezer ook niet.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →