'Jongste pastoor' aan de slag in Stein

Print
'Jongste pastoor' aan de slag in Stein

installatie van pastoor Ralf Schwillens in 2010. Afbeelding: Franco Gori

Ralf Schwillens stopt als pastoor van de parochies van Neer, Roggel en Heibloem. Hij wordt door het bisdom overgeplaatst naar de clusterparochie van Stein en de omliggende dorpen.

Dat is dit weekeinde bekend gemaakt in de clusterparochie van de drie Midden-Limburgse kerkdorpen waar Schwillens vanaf 2010 actief was.

Destijds was hij 34 jaar oud, waarmee hij toen de jongste pastoor was binnen het bisdom Roermond.

Uitdaging
Harry Huijsmans, secretaris van het clusterbestuur, laat weten dat Schwillens toe was aan een nieuwe uitdaging. De overplaatsing van de pastoor staat volgens hem los van de  vorig jaar ontstane commotie in Neer. Daar was grote onrust ontstaan nadat het kerkbestuur enkele vrijwilligers had ontslagen.

Benoeming
Schwillens gaat vanaf 15 maart aan de slag in Stein en omgeving. “Naast Stein gaat het ook om Nieuwdorp, Oud-Stein, Kerensheide, Berg aan de Maas en de twee parochies van Urmond”, laat de pastoor zelf weten. De overplaatsing is volgens hem vooral ingegeven doordat de huidige pastoor van de clusterparochie in Stein is benoemd tot deken van Gulpen. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen