Lex Uiting: 'Ik heb in dertig jaar nog nooit zoveel gehuild'

Print
Lex Uiting: 'Ik heb in dertig jaar nog nooit zoveel gehuild'

Afbeelding: Le Giesen

Presentator en radiomaker Lex Uiting voelt zich in zijn element als nieuwe prins carnaval van carnavalsvereniging Jocus in Venlo. Een jongensdroom is voor hem uitgekomen.

Prins zijn van carnavalsvereniging Jocus in Venlo, het laat hem niet onberoerd. In het dagelijks leven is de van radio en televisie landelijk bekende Lex Uiting (30) gewend om te spreken. Maar toen hij zaterdagavond als kersverse prins Lex I zijn eerste woorden tot het publiek sprak, schoot hij helemaal vol.

Huilbuien
„Prins carnaval worden in Venlo is iets waarvan ik als klein kind al droomde. Ik heb de afgelopen drie dagen waarin de naaste familie werd ingelicht meer gehuild dan in de dertig jaar daarvoor. Dit is zo intens”, zegt de nieuwe prins van Venlo. 

Lex ging ruim een jaar geleden al eens de straat op in Venlo ter gelegenheid van Serious Request. Onder de noemer 'Lex & The Limbo's' vroeg hij toen mensen op straat om karaoke te doen met Limburgse carnavalsmuziek.

Lees meer over prins Lex I in De Limburger van maandag

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →