Van sneeuw naar 15 graden in drie dagen tijd

Print
Van sneeuw naar 15 graden in drie dagen tijd

Bezoekers van tuinevent TuinIdee in de Branthallen 's-Hertogenbosch snakken naar de lente Afbeelding: AD

Terwijl veel Nederlanders vandaag met dikke jas en handschoenen aan konden genieten van de sneeuw, kondigen de weermannen de lente alweer aan. Het kan deze week zomaar 15 graden worden.

Een 'pak' sneeuw van zo'n 10 centimeter viel er vannacht op veel plekken in ons land. Het leverde gladheid en ongelukken op, met het vreemdste ongeval misschien wel langs de A10. Een rode auto wilde de snelweg bij Amsterdam via een afrit verlaten. Door de sneeuw ging het fout en belandde de wagen niet tegen, maar óp de vangrail.  

'Lente'
Vanaf morgen schijnt de zon volop. En als dan ook de wind richting het zuiden draait, stijgen de temperaturen alsmaar verder. Van 4-8 graden op maandag, tot 10-15 graden op woensdag. De lagere temperaturen liggen dan in het noorden van het land. ,,Mogelijk wordt het in delen van Brabant of Limburg woensdag wel 15 graden”, zegt weerman Marco Verhoef van Weerplaza.

Korte duur
Dat 'echte lenteweer' is overigens maar van korte duur. Donderdag zal er meer bewolking zijn en mogelijk valt er wat regen. De maxima liggen dan rond 8 graden. Dus ook woensdag geldt: geniet ervan (en doe dat snel).

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →