Eerste nationale titel voor atleet Bas van Hooren

Print
Eerste nationale titel voor atleet Bas van Hooren

Archieffoto Afbeelding: Johannes Timmermans

De nationale titel van Bas van Hooren op de 3000 meter was tijdens het NK indooratletiek uit Limburgs oogpunt het meest verrassend. Van kogelstootster Melissa Boekelman werd goud verwacht, maar van Gronsveldenaar Van Hooren niet.

Meer dan brons leek er vooraf niet in te zitten voor Van Hooren. Dat twee titelkandidaten op het laatste moment afzegden, leverde hem een unieke kans op de titel op. Het gaf de 23-jarige Van Hooren de mogelijkheid in een tactische race zijn sterk eindschot in te zetten.

Snelle start
Hij klaarde de klus met verve. In 8.26,14 min bleef hij Alwin Roovers (Etten-Leur) ruim een seconde voor. Floris Weverling (Leiden) volgde op bijna drie tellen. Van Hooren: ,,Ik startte snel, maar liet meteen het tempo zakken. Daarna ben ik tot de laatste vierhonderd meter op de tweede plaats blijven lopen. Geleidelijk heb ik het tempo opgevoerd. Steeds versneld. Machtig dat ik heb gewonnen.”

Beste afstand
Ook goed op dreef in Omnisport was sprinter Rik Janssen (Unitas). Hij snelde op de 200 meter in 22,22 seconden naar het brons en werd zevende in de finale van de 60 meter in 6,95 sec. Melissa Boekelman uit Heerlen stootte de kogel van 4 kilo naar de winnende afstand van 17,54 meter. Haar beste afstand van deze winter en haar achtste indoortitel.

Persoonlijk record
Ondanks zijn vierde plaats debuteerde Koen van der Wijst niet onverdienstelijk bij de senioren. De 19-jarige polsstokhoogspringer werd in een zeer sterk bezet kampioenschap vierde met een persoonlijk indoorrecord van 5,23 m. De overwinning was voor Rutger Koppelaar (Zoetermeer) met 5,63 m voor Menno Vloon (Krommenie) die dezelfde hoogte met meer foutsprongen bedwong.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →