Hond houdt peuter in leven nadat moeder hem achterlaat in vrieskou

Print
Hond houdt peuter in leven nadat moeder hem achterlaat in vrieskou

Deze hond hield een door zijn moeder achtergelaten peuter twee dagen lang in leven. Zonder hem was het jongetje kansloos geweest in de Siberische kou. Afbeelding: AD/Twitter

Een hond heeft een Russische peuter gered door het jonge baasje met zijn lichaam te verwarmen, nadat zijn moeder hem in de vrieskou had achtergelaten in een onverwarmde portiek in Zuid-Siberië.

De peuter werd in januari gevonden door de buren, maar het verhaal kwam pas vrijdag aan het licht. Dat meldt de Siberian Times. 

De temperaturen daalden die nachten in Siberië naar de min twintig graden, maar de hond bleef het jongetje met zijn vacht verwarmen. Na twee dagen werd de jongen gevonden door de buren, maar op dat moment was de knul ondanks de bescherming van zijn hond al zwaar onderkoeld. De jongen verblijft nog in het ziekenhuis.

Held
De peuter dankte zijn leven aan de hond, volgens de plaatselijke politie. Zonder de bescherming van de hond had hij het niet overleefd. De hond wordt inmiddels door de dorpelingen als 'held' en 'redder' geprezen. 

De moeder van de peuter dook pas vier dagen later op, nadat het kind in januari was gevonden. De vrouw is aangeklaagd voor het opzettelijk achterlaten van haar kind en riskeert niet alleen een gevangenisstraf, ze willen haar ook onttrekken aan de ouderlijke macht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →