La La Land krijgt Bafta voor beste film

Print
La La Land krijgt Bafta voor beste film

Actrice Emma Stone en regisseur Damien Chazelle poseren met hun BAFTA voor La La Land Afbeelding: ANP

La La Land is bij de jaarlijkse uitreiking van de filmprijzen van de Britse Film- en Televisieacademie (BAFTA) uitgeroepen tot beste film.

De musical leverde Damien Chazelle ook de prijs voor de beste regie op en Emma Stone de prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol. Verder werd de originele muziek van Justin Hurwitz met een Bafta onderscheiden en kreeg Linus Sundgren de prijs voor de beste cinematografie.

De Bafta voor de beste acteursprestatie ging naar Casey Affleck, voor zijn optreden in Manchester by the Sea. De prijs voor de beste mannelijke ondersteunende rol was voor Dev Patel (Lion), die voor de beste vrouwelijke ondersteunende rol voor Viola Davis in Fences.

De prijs voor de beste niet-Engelstalige film ging naar Son of Saul van Laszlo Nemes en Gabor Sipes. Tom Holland kreeg de onderscheiding voor 'rijzende ster', de enige Bafta die door het publiek wordt toegekend.

La La Land viel eerder al ruim in de prijzen bij de Golden Globes. De film is ook veertien keer genomineerd voor een Oscar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →