Arriva onder vuur personeel

Print
Arriva onder vuur personeel

Afbeelding: Harry Heuts

Medewerkers en vakbonden hebben forse kritiek op het openbaar vervoer van Arriva in Limburg. Dienstregelingen zijn zo krap opgesteld dat ze feitelijk onhaalbaar zijn. Ook is er volgens hen een tekort aan bussen en personeel.

De werkdruk voor chauffeurs is toegenomen met de komst van Arriva, schrijft vakbond FNV in een brief aan de regiodirectie. Dat komt doordat de dienstregeling van de bussen erg strak is opgesteld. 
Volgens de bond is er halverwege de rit genoeg tijd, maar is er bij de laatste haltes weinig tijd ingecalculeerd. 

Juist het laatste deel van een rit voert vaak door druk stadsverkeer. Als een bus te laat op het eindpunt komt, kan dat gevolgen hebben voor de volgende dienst, en lopen chauffeurs een deel van hun verplichte rusttijd mis. Doordat er te weinig materieel en te weinig personeel zijn, kunnen problemen niet snel opgevangen worden. „Arriva laat veel makkelijker een complete bus- of treinrit vervallen dan Veolia. Bij Veolia probeerden ze juist koste wat kost een rit door te laten gaan”, reageert de FNV.

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →