Prins in voetsporen pa: ‘Mijn ouders willen niks missen’

Print
Prins in voetsporen pa: ‘Mijn ouders willen niks missen’

Afbeelding: Le Giesen

Het raden van het prinselijke trio in Tegelen is niet meer aan de orde. Zaterdagavond presenteerde D’n Oeles in Tegelen hun prins en adjudanten.

In 1961 werd zijn vader Jos uitgeroepen tot prins van D’ n Oeles in Tegelen. Afgelopen zaterdag trad Roy Peters (49) in zijn voetsporen. Je mag dan ook gerust zeggen dat de Tegelse vrijgezel het carnaval met de paplepel ingegoten kreeg. „Inderdaad”, zegt Roy een dag later. „Mijn ouders vinden het helemaal geweldig. Ze willen niks missen. Mijn moeder Mariet is 76 en pa is 79. Het is heel speciaal als je vader je zoveel jaar later als prins op het podium ziet staan. Ik ben op 31 augustus vorig jaar al gevraagd. En heb mijn ouders al heel snel ingelicht. Zij weten als geen ander wat het is om het dan zo lang geheim te moeten houden.” 

Prins Roy I speelde bijna 20 jaar in Joekskapel Sokkerpaek. Stond 17 jaar op de planken als lid van het zangkwartet Döbbel Hae Döbbel Het. Daarmee drong hij in 2009 door tot de finale van het LVK. En vanaf 2011 maakt hij de prinselijke trio’s van D’n Oeles van dichtbij mee als lid van de raad van elf. Sinds vorig jaar is hij ceremoniemeester. „Maar nu weet ik pas echt wat het is om prins te zijn. De gunfactor is heel fijn. Ik hoor alleen maar mensen zeggen dat ze het me zo gunnen.” De komende weken worden druk. „Op één dag hebben we nog niks staan. Daar moeten we snel wat op verzinnen,” lacht Roy I. 

Dat kan dan met zijn adjudanten Cor Jansen (56) en Werner Bloemen (43). Ook zij zitten al jaren in de raad van elf. Cor blaast de trompet in Oeleskapel Tegels Blood. Werner trok met menige Tegelse optocht mee. Met groepen als Geregeld Ôngeregeld en Sjots en Sjeif.