Jackpot handboogschutter Schloesser in Vegas

Print
Jackpot handboogschutter Schloesser in Vegas

Afbeelding: Fotolia

Handboogschutter Mike Schloesser heeft voor de tweede keer de prestigieuze Vegas Shoot gewonnen. De 23-jarige Limburger verdiende met zijn prestatie in Las Vegas de jackpot van 51.000 dollar, omgerekend bijna 48.000 euro. Schloesser had de Vegas Shoot, het grootste en meest prestigieuze toernooi voor schutters op het onderdeel compound, in 2014 ook al op zijn naam geschreven.

Het toernooi wordt jaarlijks gehouden in een groot casino-hotel in het Amerikaanse gokparadijs. Alleen de deelnemers die tijdens de kwalificatie al hun negentig pijlen in het midden van het bord schieten, plaatsen zich voor de finale. Dit jaar hadden zo'n 3500 schutters zich ingeschreven. Schloesser haalde net als veertien anderen de perfecte score van 900 punten. In de finale zag hij zijn concurrenten één voor één afvallen.

,,De Vegas Shoot is een van de zwaarste competities in onze sport om te winnen, ik ben heel blij dat het me weer gelukt is'', zei de Limburger, die zijn bijnaam 'Mister Perfect' weer waarmaakte.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →