Bond dreigt met acties in De Rooyse Wissel

Print
Bond dreigt met acties in De Rooyse Wissel

Afbeelding: ANP

De Bond van Wetsovertreders (BWO) dreigt met acties in onder meer De Rooyse Wissel in Venray. De organisatie wil op die manier afdwingen dat het Rijk misstanden in de Nederlandse tbs-klinieken hard aanpakt.

De BWO zegt bij monde van voorzitter Pieter Vleeming een zwartboek te hebben gemaakt met een gros aan misstanden in Nederlandse tbs-klinieken. Het gaat daarbij onder meer om het binnensmokkelen van drugs, wapens en kinderporno. Ook zou er sprake zijn van vechtpartijen en intimidatie.

De bond wil over de misstanden met minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie in gesprek. Als hij echter niet voor vrijdag gehoor geeft, volgen er acties. Patienten zullen dan volgende week werk- en zitstakingen houden. Mochten die geen effect hebben, zijn er zelfs plannen voor het bezetten van kantoren van het personeel.

De BWO zegt een organisatie met tweehonderd leden te zijn. Onder die leden zitten ook diverse tbs-patienten, zo zegt Vleeming. De bond raakte twee jaar geleden echter in opspraak, omdat die alleen uit voorzitter Vleeming zou bestaan, zo bleek uit onderzoek van De Volkskrant.

De Rooyse Wissel laat weten niets van het zwartboek of de acties van de BWO  te hebben vernomen. “We wachten af wat er al dan niet komen gaat.” Het ministerie van Veiligheid en Justitie geeft vooralsnog geen commentaar

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →