Zeker vier doden bij lawine in Franse Alpen

Print
Zeker vier doden bij lawine in Franse Alpen

Afbeelding: AFP

Een lawine heeft in een skigebied tussen het Franse Tignes en Val d'Isère negen skiërs meegesleurd. De plaatselijke autoriteiten hebben maandag laten weten dat er vier doden zijn gevallen, vijf mensen liggen nog onder een dik pak sneeuw. De nationaliteiten van de slachtoffers zijn nog niet bekend gemaakt.

Volgens de Britse krant Metro zijn twee mensen levend onder de sneeuw vandaan gehaald. Drie anderen zijn nog vermist. De plaatselijke autoriteiten zeggen echter dat er nog vijf mensen begraven liggen. Reddingwerkers hebben tegen de krant Le Dauphiné gezegd dat ze pessimistisch zijn over de kans de vijf levend terug te vinden.

Zoektocht
Ongeveer veertig hulpverleners zijn bezig met shovels en ander materiaal om de resterende wintersporters te zoeken. Volgens de autoriteiten bevonden alle negen skiërs zich buiten de officiële pistes.

Schoolvakanties
De lawine op een hoogte van 2100 meter overviel de skiërs in de buurt van de plaats Tignes, niet ver van het bekende wintersportoord Albertville, in het departement Savoie. De schuivende sneeuw bereikte een breedte van 400 meter.

In Tignes is het op het moment druk. Veel families gaan er heen tijdens schoolvakanties in diverse landen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →