Actievoerders moeten Schinveldse bossen verlaten

Print
Actievoerders moeten Schinveldse bossen verlaten

Afbeelding: Archief De Limburger

Er dreigt een confrontatie tussen Defensie en actievoerders tegen Awacs in Schinveld. Defensie eist dat de boomhut die in de Schinveldse bossen is gebouwd binnen acht dagen wordt gesloopt.

De actievoerders weigeren dat. Ze roepen via Facebook actievoerders op naar de ‘boomhutsloop’ te komen op dinsdag 21 februari, de dag dat de hut weg zou moeten zijn.

Gevaarlijk
Volgens Defensie is de hut in strijd met de regels en het bestemmingsplan. Bovendien zouden de activiteiten in de Schinveldsebossen gevaarlijke situaties opleveren.

Bomenkap
Actievoerders van het GroenFront en Stop Awacs Overlast bouwden de boomhut eind vorig jaar uit protest tegen de dreigende nieuwe bomenkap in de Schinveldse bossen. De gemeente Onderbanken werkt daar aan mee. Volgens Defensie is bosonderhoud nodig om ruimte te maken voor een veilige vliegroute van Awacs.

Stank
De actiegroepen protesteren al jaren tegen de overlast die inwoners rond Schinveld hebben van de verkenningsvluchten vanaf Navo-basis Geilenkirchen. Volgen Defensie zal de overlast door het bosonderhoud verminderen, de tegenstanders vrezen juist meer stank, luchtvervuiling en lawaai.   

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →