Tienerduo loopt ernstig letsel op na mishandeling op station

Print
Tienerduo loopt ernstig letsel op na mishandeling op station

Station Castricum. Afbeelding: Google Maps

Twee jongens uit Heiloo zijn in de nacht van zaterdag op zondag tussen 02.00 uur en 02.20 uur ernstig mishandeld op het station van Castricum. Eén van de jongens ligt nog in het ziekenhuis met hersenletsel.

Een groep van tussen de twintig en dertig mensen is volgens de politie verantwoordelijk voor de mishandeling. De groep was uit geweest in het centrum van Castricum en kwam het perron oplopen, toen ze met fietsen begonnen te gooien en lukraak op mensen insloegen. Na de mishandelingen stapten ze op de trein richting Alkmaar.

Verbrijzelde neus
Het achttienjarige slachtoffer liep een verbrijzelde neus op en moet worden geopereerd. Het negentienjarige slachtoffer heeft hersenletsel opgelopen. Het is nog niet duidelijk of hij blijvend letsel heeft. Vier andere personen deden ook aangifte van de mishandeling.

Getuigen
De politie roept eventuele andere slachtoffers op contact op te nemen. Ook getuigen die meer kunnen vertellen over de mishandelingen of die de groep gezien hebben in de trein of in het centrum van Castricum, worden gevraagd zich te melden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →