Vernielingen op sportlandgoed Beek

Print

Afbeelding: Annemiek Mommers

Opnieuw hebben onbekenden vernielingen aangericht op sportlandgoed De Haamen in Beek. Lijnen van de gravelbanen bij tennisclub BRZ zijn uit de grond gerukt, een glazen windscherm is vernield en hekken langs de handbikebaan kapot geknipt.

Het is het negende incident sinds de oplevering van het sportlandgoed in 2015. Het ernstigste incident deed zich in 2015 voor toen onbekenden het splinternieuwe gezamenlijke kleedgebouw van voetbalvereniging Caesar en tennisclub BRZ vernielden en voor 16.000 euro schade aanrichtten aan raampartijen, buitenroosters, kozijnen en schanskorven.

Beveiliging
Bij de beveiliging van het park kan Beek niet tot het uiterste gaan. De gemeente wil er hoe dan ook geen hek omheen plaatsen, zegt wethouder Hub Schoenmakers dinsdag in De Limburger.

De Haamen kent een openbaar karakter en dat wil de gemeente zo houden om zo veel mogelijk mensen de kans en de vrijheid te gunnen te sporten wanneer ze willen. Schoenmakers zegt de introductie van een sportpas te overwegen. Dat zou ertoe moeten leiden dat te zien is wie er op welk moment op het sportlandgoed aanwezig is, zonder dat de toegankelijkheid wordt aangetast. Ook de controles door de eigen stichting, de boa’s en de politie worden waar mogelijk geïntensiveerd.

Gestolen
Bij de atletiekvereniging werden een slot van een opslagruimte opengebroken, uit de kantine van VV Neerbeek werden een tv, drank en reclamedoeken gestolen. En bij de honk- en softbalclub werd vuurwerk door ontluchtingspijpen gegooid, is er brand gesticht en een dugout vernield. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →