PvdA: Arriva neemt klachten niet serieus

Print
PvdA: Arriva neemt klachten niet serieus

Afbeelding: Harry Heuts

Vervoerder Arriva reageert te laks op klachten van chauffeurs over de te krappe dienstregeling. Dat stelt PvdA-Statenlid Aleida Berghorst naar aanleiding van een artikel in De Limburger over de onvrede onder Arrivapersoneel. De politica zeg zich goed voor te kunnen stellen dat chauffeurs zich niet serieus genomen voelen als hun baas klachten afdoet als een gewenningsproces.

In een brief aan verantwoordelijk gedeputeerde Hubert Mackus vraagt ze opheldering over onder meer de verplichte rusttijden van chauffeurs. 

Onvrede chauffeurs
Wie is er verantwoordelijk als een chauffeur te weinig pauzetijd krijgt door de krappe rijschema’s, wil ze onder meer weten van de gedeputeerde. Berghorst reed eind januari in vijftien uur met het openbaar vervoer kriskras door Limburg. Ze zegt de onvrede onder de chauffeurs destijds ook opgemerkt te hebben. Haar ervaringen zegt ze ook aan Mackus doorgegeven te hebben. Ze wil nu weten wat de gedeputeerde met de melding heeft gedaan.

De vakbonden hebben hun grieven al eerder schriftelijk en mondeling bij Arriva neergelegd. Nog deze week zitten beide partijen aan tafel. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →