Oma Marjan op valentijnsdate na liefdesoproep

© Annemiek Mommers

Het is een bijzondere Valentijnsdag voor oma Marjan L’Espoir (62) uit Sittard, bekend van de website omazoekteenopa.nl. Haar kleinkinderen en kinderen hielden dinsdagavond een dateavond voor haar en nog 27 oma’s en opa’s.

Rik van Hulst

Omdat de oma’s zwaar in de meerderheid zijn (21 oma’s, 7 opa’s) bedacht organisator en schoonzus Stephanie Könings een alternatieve speeddate.

Wisselen“We gaan in groepjes van vier daten: drie vrouwen en een man. Op iedere tafel ligt een onderwerp waarover gesproken kan worden, zoals ‘relaties’ of ‘familie’. Na tien minuten wisselen de groepjes. We hebben hiervoor gekozen omdat toch veel van aanwezigen vooraf aangaven het spannend te vinden. Voor een enkeling is het bijvoorbeeld de eerste keer dat ze gaan daten na het overlijden van hun partner. Dat maakt het spannend.”

GespannenOok Marjan zegt vooraf enigszins gespannen te zijn. “Omdat ik die mensen niet ken. Maar het komt wel goed, want ik heb verder geen verwachtingen. Ik zie het wel.” Lachend: “Ik heb de afgelopen tijd zoveel gedatet, dat dit ook wel goed komt.”

WebsiteDe afgelopen anderhalve maand stond Marjan in het middelpunt van de belangstelling. Na zeven jaar geleden te zijn gescheiden, wilde ze een nieuwe liefde. Om haar een handje te helpen besloten de kleinkinderen van de 62-jarige Sittardse de website omazoekteenopa.nl op te zetten. Lucas (13), Indy (12), Julian (9) en Lora (2) plaatsten er foto’s van oma op, haar profiel en een lijst met eisen waaraan de nieuwe liefde moet voldoen. Het gevolg: tientallen opa’s stuurden een reactie dat ze wel een kopje koffie met haar wilden drinken. Met een aantal daarvan is ze de afgelopen tijd op date geweest, maar de prins op het witte paard zat daar niet tussen.

NuchterDaarom is de Sittardse oma dinsdagavond ook aangeschoven. Ze blijft er nuchter onder. “Ik kreeg vanmorgen de vraag of ik een jurk aan zou doen. Nou, ik heb gewoon een spijkerbroek gepakt die lekker zit. Klaar. Waarom zou ik me optutten? Ik ben zoals ik ben.”

Lees het complete artikel over oma Marjan in De Limburger van woensdag.