Justin Bieber naar Pinkpop

Print
Justin Bieber naar Pinkpop

Afbeelding: EPA

De kogel is door de kerk. Justin Bieber komt naar Pinkpop.

Dat bevestigt Pinkpop-baas Jan Smeets aan De Limburger

Speculaties
De geruchten over het 22-jarige tieneridool en Pinkpop gaan al even. Zeker nadat Pinkpop-baas Jan Smeets aangaf dat Pinkpop 2017 'niet minder, maar wel anders wordt'. Biebers vriend Martin Garrix werd al eerder gepresenteerd. 

Lees ook: Pinkpopfans verdeeld over komst Justin Bieber, 'het is geen ranjaparty!'

Hoofdact
Justin Bieber treedt zaterdag 3 juni op, de eerste festivaldag van Pinkpop. De komst van Bieber hangt samen met de show die dj Martin Garrix op het Megalandterrein gaat geven. Of Bieber zaterdag 3 juni als hoofdact de bühne opkomt is nog niet definitief vastgesteld. Zowel Martin Garrix – enkele maanden geleden nog uitgeroepen als populairste dj van de wereld - als Bieber staan op het hoofdpodium geprogrammeerd. Het ligt voor de hand dat de Nederlandse dj het programma afsluit en dat Bieber ook nog een rol in zijn dj-set gaat vervullen.
 


Uitverkocht
Met de komst van Bieber en Garrix lijkt Pinkpop al verzekerd van een uitverkochte dag op 3 juni. Bieber is een publiekstrekker van buitencategorie. Vorig jaar gaf hij nog twee uitverkochte shows in de GelreDome in Arnhem waar in totaal 67.000 mensen op af kwamen. Zijn meest recente album ‘Purpose’ werd door muziekkenners bejubeld en leverde de zanger wereldwijd diverse nummer 1-noteringen op.

Koerswijziging
Het contracteren van twee idolen van met name jonge muziekliefhebbers staat symbool voor de koerswijziging bij Pinkpop. Het festival  gaat zich de komende jaren meer op een ander publiek richten, waarbij andere genres zoals dance, pop en hiphop.
Taxi
"Justin Bieber is de grootste popact van dit moment", liet Smeets woensdag weten aan 3FM. "Hij kan misschien een taxi delen met zijn vriend Martin Garrix." 

Kings of Leon
Justin Bieber is de zevende naam voor Pinkpop 2017. Ashcroft werd vorige week bekend gemaakt. Ook Green Day, System of a Down, Kings of Leon en Nu of Nooit-winnaar The Ten Bells komen naar Landgraaf.  

Pinkpop 2017 vindt plaats op 3, 4 en 5 juni 2017. In het Pinksterweekend strijkt het oudste onafgebroken popfestival van Europa weer neer op Megaland in Landgraaf. Pinkpop laat verder weten dat de ticketprijzen in ieder geval hetzelfde zullen blijven.