Paul Kalkbrenner draait in Maastricht

Print
Paul Kalkbrenner draait in Maastricht

Afbeelding: De Limburger

De Duitse technodj Paul Kalkbrenner draait 5 mei in de Maastrichtse club Complex. Hij doet in Nederland slechts één andere show in een zaal, namelijk een dag eerder in de Melkweg in Amsterdam. Kalkbrenner is vooral bekend van de hit Sky and Sand die hij met zijn broer Fritz maakte en mag een van de populairste technodj’s van de wereld worden genoemd.

Volgens Complex gaat het om ‘een exclusieve en intieme clubshow’. “In ons land heeft hij dit nog nooit eerder gedaan. Hij trad afgelopen jaren enkel op bij alle grote festivals, zoals Lowlands, Werchter en Tomorrowland en gaf eigen concerten in grote venues.”

Cultklassieker
Kalkbrenner maakt sinds 1999 muziek en brak in 2004 door met zijn album ‘Self’. Deze plaat zorgde ervoor dat hij door de Duitse regisseur Hannes Stöhr werd gevraagd om de muziek te maken voor de film ‘Berlin Calling’. Al snel kreeg hij ook de hoofdrol aangeboden in de film die tot een cultklassieker zou uitgroeien.

Kaartverkoop
Zijn broer Fritz Kalkbrenner kwam vorig jaar al naar Complex in Maastricht en treedt er 27 april opnieuw op.  Kaarten voor de show van Paul Kalkbrenner zijn te koop vanaf woensdag 22 februari om 10 uur.