Mogelijk een Aldi én Coop in Schinnen

Print
Mogelijk een Aldi én Coop in Schinnen

Afbeelding: Annemiek Mommers

Supermarktketen Coop wil een filiaal in het dorpshart van Schinnen. De Aldi, die daar momenteel zit, is met autobedrijf Dormans in Oirsbeek in gesprek over een nieuwe locatie.

De Aldi is ‘dicht bij een oplossing voor een nieuw filiaal in de gemeente Schinnen’, laat een woordvoerder van Aldi per mail weten.

Nog niet definitief
‘Maar niets staat al definitief vast’, benadrukt zowel de Schinnense wethouder Roy van den Broek (CDA) als Karel Wolff (VernieuwingsGroep). Wel bevestigen ze allebei dat discounter Aldi met autobedrijf René Dormans (gehuisvest aan de Provincialeweg Noord in Oirsbeek) aan tafel zit om te praten over een nieuw filiaal daar. Ook bevestigen ze dat supermarktketen Coop geïnteresseerd is om naar het centrum van Schinnen te komen.

In afwachting
Volgens wethouder Van den Broek is Coop in afwachting wat Aldi gaat doen. Pas daarna wordt de keuze om naar Schinnen te gaan definitief. Een woordvoerder van Coop bevestigt dit in een schriftelijke reactie: ‘Op dit moment zijn er oriënterende gesprekken met Aldi om te bekijken of we in Schinnen een full service supermarkt kunnen exploiteren.’ 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje