Doodverklaard en toch niet dood? Vader wacht op telefoontje zoon

Print
Doodverklaard en toch niet dood? Vader wacht op telefoontje zoon

Afbeelding: Youtube

De dood van jihadisten staat zelden onomstotelijk vast. Zelfs na een DNA-match blijven er twijfels over de dood van Sultan Berzel uit Maastricht.

Het DNA is afkomstig uit ‘slechts’ het onderbeen van Sultan. Hoewel het zeer onaannemelijk wordt geacht, wordt in opsporingskringen ook rekening gehouden met het scenario dat dit lichaamsdeel op de plek van de aanslag in Bagdad op 12 november 2014 is neergelegd, en dat de Maastrichtse jihadist het onderbeen bij een ander incident verloor en nog leeft. Met het oog op het gevaar van terugkerende jihadisten wordt niets meer uitgesloten. 

Geruchten eind 2016 in Maastricht dat Berzel nog leeft, geven voeding aan die theorie. Sultans vader bevestigde eind vorig jaar tegenover deze krant dat hij niet gelooft dat zijn zoon dood is. „Ik heb honderd miljoen redenen om aan te nemen dat hij nog leeft.” Behalve dat Sultan voor Islamitische Staat (IS) te waardevol is om hem op een zelfmoordmissie te sturen, wil hij niet zeggen wat die redenen zijn. De DNA-match wordt door hem weggewuifd. Hij zegt te wachten op een telefoontje van zijn zoon. 
 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje