Pinkpop is Pinkpop niet meer. Onzin!

Print
Pinkpop is Pinkpop niet meer. Onzin!

Afbeelding: Redactie

Vorig jaar nog rollatorrock genoemd en nu lollypop. Welke artiesten Pinkpop ook verwelkomt, de zelfbenoemde muziekpolitie klaagt steen en been, zoals nu vanwege Justin Bieber. Moet je een van de grootste artiesten van deze tijd dan soms weigeren?

Komt er nu ook een springkussen? Krijg je een zakje snoep na afloop? Schenken ze geen bier maar ranja? Noemen we het voortaan lollypop? Is het een vervroegde 1 aprilgrap? Criticasters buitelen over elkaar heen om hun afschuw uit te spreken over de komst van Justin Bieber naar Pinkpop. Want wat heeft zo’n snotaap in hemelsnaam te zoeken op het festival? 

Het antwoord is simpel: hij behoort tot de Champions League van de popmuziek en past naadloos in het rijtje grootste popsterren van de afgelopen jaren met artiesten als Adele, Beyoncé, Bruno Mars, John Mayer, Lady Gaga en Taylor Swift. 

Allemaal kunnen ze de muren van hun huizen behangen met gouden platen en stromen er de tientallen miljoenen dollars binnen. Je bent gek als je deze sterren op je festival weigert enkel en alleen omdat je hun liedjes te oppervlakkig vindt, terwijl je weet dat hun aanwezigheid een volle festivalweide oplevert. Waarom zou de nieuwe generatie minder recht hebben om op het festival te staan dan oude rotten als Metallica en Rammstein? De hitlijst van 2017 lijkt toch ook niet meer op die van 1997? Overigens was de kwaliteit van de liedjes toen ook niet per definitie fantastisch. Aqua scoorde in dat jaar een nummer 1-hit met Barbie Girl. Me dunkt.

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Volg alles over Pinkpop 2019

> delimburger.nl/pinkpop