Verder met ‘haar kindje’

Print
Verder met ‘haar kindje’

Het voortzetten van de zaak van zijn overleden vrouw brengt Marcel Coumans vooral plezier. Een pruik voor carnaval ligt al klaar. Afbeelding: Jeroen Kuit

Vlak voordat zijn vrouw overleed vroeg ze hem haar zaak in schmink en pruiken voort te zetten. Marcel Coumans uit Roermond stemde toe en heeft er geen spijt van. „Ik krijg er juist energie van door dit voor haar te doen.”

Met de carnaval voor de deur wordt het drukker en drukker bij Wig-It in het Roermondse Roercenter. Schmink en pruiken vliegen er de komende weken over de toonbank. Eigenaar Marcel Coumans (68) had een jaar geleden nauwelijks kunnen bevroeden dat hij er nu zou staan. Zijn vrouw Leanne was namelijk de drijvende kracht achter de winkel. Het was haar kindje. Toen het koppel in 2012 de Collor Company verkocht, een winkel in onder meer kappersartikelen en schmink, ging Leanne door met Wig-It. Totdat ze vier maanden geleden, toch nog vrij plotseling, op 61-jarige leeftijd overleed. Coumans: „Ze had al wat gezondheidsproblemen gehad, maar haar overlijden kwam toch nog onverwacht. Een grote klap. De winkel, het was haar lust en haar leven. Al meer dan dertig jaar was ze op dat vlak actief. Voordat ze kwam te overlijden had ze me al eens gevraagd of ik de zaak voort zou willen zetten als ze er niet was. Ik heb ja gezegd, en er eigenlijk geen moment spijt van gehad.” 

Foto
Met behulp van Coumans en verschillende medewerkers draait de winkel nu door. „Het werk brengt me vooral heel veel plezier. De mensen die binnenkomen zijn altijd vrolijk. En daar haal ik ook weer mijn energie uit. Een foto van Leanne staat ook in de winkel. Soms zijn er klanten die maar een keer per jaar komen en nu pas horen dat ze er niet meer is. Dan vloeit er wel eens een traan, maar het is vooral mooi om haar werk voort te zetten.” 

Carnaval
Op carnavalszaterdag is de winkel nog open. Daarna gaat Coumans ook carnaval vieren, dit jaar voor het eerst alleen. „Ik heb wel mijn vaste dingetjes. Ik speel bijvoorbeeld in een vastelaovesorkest. En mijn eigen pruik die ik met carnaval op ga zetten heb ik ook al klaarliggen. Maar dat het anders is dit jaar nu ik alleen ben dat besef ik ook. Tegelijkertijd praat ik nog vaak met mijn vrouw en dat voelt prettig.” Als het aan Coumans ligt gaat hij zolang als kan door met de winkel. „Na carnaval gaan we door met de verkoop op internet, om volgend seizoen weer een tijdelijke winkel te openen. De voorbereiding begint al maanden eerder. Goede pruiken uitzoeken voor de verkoop, schmink inkopen. En tegelijkertijd heb ik er nog werk naast als chauffeur en lijkendrager bij een uitvaartonderneming. Het enige dat mensen mij niet moeten vragen is om ze te schminken. Want zo goed als mijn vrouw erin was, zo slecht kan ik het”, lacht Coumans.