Winnaar 23,5 miljoen euro heeft zich nog niet gemeld

Print
Winnaar 23,5 miljoen euro heeft zich nog niet gemeld

Afbeelding: Nieuwsblad

De winnaar van 23,5 miljoen bij de Belgische Euromillions-trekking van afgelopen dinsdag van heeft zich nog niet gemeld.

“Nog niemand heeft zich gemeld”, zegt Kiki Vervloessem, woordvoerster van de Nationale Loterij. “We zijn in blijde verwachting. Heel wat winnaars bellen nog dezelfde avond naar de Loterij. Maar het is niet zo uitzonderlijk dat sommigen enkele dagen of zelfs weken wachten”, volgens Vervloessem. “Soms zijn ze vergeten hun lot te checken, of hebben ze er simpelweg nog geen tijd voor gehad. Niet iedereen volgt dat zo nauwgezet op.”

 

Het reglement is wel duidelijk. Wie een bedrag wint met een van de trekkingsspelen van de loterij heeft exact twintig weken de tijd om zich te melden. “Te tellen vanaf de trekkingsdatum”, vult Vervloessem aan. Is die termijn verstreken, dan kan de winnaar fluiten naar de berg geld die op hem lag te wachten.

Twee keer
“In het 80-jarige bestaan van de trekkingsspelen van de Nationale Loterij is het nog maar twee keer voorgekomen dat een winnaar zich nooit heeft gemeld”, weet Vervloessem. “Vorig jaar hebben we zo’n geval gekend. Een man of vrouw won op 26 maart ruim zes miljoen euro met Lotto. Maar we hebben van hem of haar nooit een seintje gekregen. Is de winnaar overleden en wisten zijn erfgenamen van niets? Was het een buitenlander? We hebben er het gissen naar.” Het geld is later verdeeld over andere winnaars en goede doelen die de Loterij steunt.

De Nationale Loterij heeft vorig jaar ruim 865 miljoen euro uitbetaald aan winnende spelers. Dat is een absoluut record. Negenendertig Lotto-winnaars zagen hun rekening met minstens één miljoen euro aandikken. De grootste winst ging naar een Euromillions-winnaar, een Brusselse straatveger werd in een klap 168 miljoen euro rijker.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →