Voetbalclub Schinveld snapt niets van ‘KNVB-maffia’

Print
Voetbalclub Schinveld snapt niets van ‘KNVB-maffia’

Afbeelding: ANP

Olympia Schinveld is woedend over de beslissing van de KNVB dat de gestaakte wedstrijd tegen Rood Groen LVC'01 uitgespeeld moet worden.

„Onbegrijpelijk”, zegt Schinveld-voorzitter Roy Cornelissen over de uitspraak van de KNVB. De tuchtcommissie van de voetbalbond heeft besloten dat de resterende twaalf minuten van de gestaakte wedstrijd uitgespeeld moeten worden. Waarop Cornelissen een plaatje met 'KNVB Maffia' twitterde.

Driemaal rood
Op 11 december 2016 werd het duel in de vierde klasse B gestaakt bij een 1-0 stand in het voordeel van Schinveld. Rood Groen had op dat moment al drie rode kaarten gekregen van scheidsrechter Winckens. Volgens Schinveld liep de ploeg uit Vaals toen van het veld. Rood Groen zelf houdt het erop dat de scheidsrechter de wedstrijd staakte.

Geen motivering
„Wij moeten nu helemaal naar Vaals rijden om twaalf minuten te voetballen. Zij zijn destijds van het veld gelopen en worden daar nu als het ware voor beloond”, zegt Cornelissen, die vergeefs naar een verklaring vroeg. De KNVB laat weten dat Schinveld geen beschuldigde in deze zaak is en daarom geen motivering of mogelijkheid tot beroep krijgt.