Firma Wismans mag niet meer rijden

© Archieffoto Rob Oostwegel

De vrachtwagens van transporteur Wismans in Venlo mogen binnen Nederland niet meer rijden. Het bedrijf heeft geen transportvergunning meer.

Sjors van Beek

Dat bevestigt het NIWO (Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie), de vergunningverlenende instantie voor de transportsector. Rijden de Wismans-wagens toch, dan riskeren ze een boete van 4300 euro.Lees ook: Truckers Wismans: slaven op wielen

Trucks ingeleverdTwan Heetkamp, verhuurder van tientallen vrachtwagens aan Wismans, bevestigt dat de trucks zijn ingeleverd. ,,Tegenover ons is alles correct afgewikkeld, ik heb geen klachten. Wismans heeft tegen mij gezegd dat hij is kapotgeschreven”.

UitbuitingDe Limburger berichtte de afgelopen maanden meermaals over vermeende uitbuiting van chauffeurs bij Wismans. Filipijnen, Roemenen en Fransen vertelden over hun abominabele arbeidsomstandigheden. Op het Wismans-terrein in Venlo is momenteel nauwelijks nog bedrijvigheid. Wismans wil geen commentaar geven.

Reageren? Sjors.vanbeek@delimburger.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal