Bedreigingen: Kinderen jeugdvoorzitter Bladella durven niet buiten te spelen

Print
Bedreigingen: Kinderen jeugdvoorzitter Bladella durven niet buiten te spelen

De jeugd van voetbalclub Bladella in Bladel tijdens de wekelijkse trainingsavond. Afbeelding: AD/Fotopersburo van de Meulenhof

Bij voetbalclub VV Bladella In Bladel komen tientallen telefonische bedreigingen binnen naar aanleiding van het besluit van de club om vier jeugdspelers te royeren. De spelertjes werden uit de club gezet omdat ze onvoldoende lootjes verkocht hadden voor de nieuwjaarsloterij.

Secretaris Jac van der Aa is zich doodgeschrokken van alle commotie en bedreigingen. ,,Het begon gisteren vanaf het moment dat het eerste bericht in het nieuws kwam. Sindsdien heb ik constant aan de telefoon gezeten met alle media. En tussendoor kwamen dan ook die bedreigingen. Iemand uit Arnhem die wel even naar Bladel zou rijden om ons met de vuist de les te leren.''

Bedreigingen
Zelf kan Van der Aa de bedreigingen nog enigszins relativeren. ,,Maar mijn vrouw voelt zich niet op haar gemak. Dat hoor ik ook van andere bestuursleden. Het heeft een grote impact. De kinderen van de jeugdvoorzitter durven niet meer buiten te spelen. Hij is zelf maar thuis gebleven om ze gerust te stellen.”

Commotie
Ondanks alle commotie blijft Van der Aa bij het standpunt dat de club goed heeft gehandeld. ,,We krijgen ook veel steunbetuigingen van andere clubs en onze sponsors. Vooropgesteld hebben wij dit nooit gewild. En we zijn ook niet over een nacht ijs gegaan. We hebben zes of zeven weken met de ouders gezocht naar een oplossing. Niet alleen financieel. We hebben aangeboden dat ze in plaats van die 25 euro ook als vrijwilliger klusjes konden doen. Eigenlijk niet gebruikelijk maar we wilden in dit geval een uitzondering maken. Het punt is dat we niet zomaar voorbij kunnen gaan aan de afspraken die gemaakt zijn in de ledenvergadering.”

Vreemd
Volgens Van der Aa is er nog geen contact geweest met de KNVB. ,,Ik vind het ook een beetje vreemd dat ze wel een stevig standpunt hebben ingenomen zonder onze kant van het verhaal te horen. Ik denk dat de reactie dan heel wat genuanceerder is.”