Verstappen staat te popelen: 'Ik kan niet wachten'

Print
Verstappen staat te popelen: 'Ik kan niet wachten'

Afbeelding: ANP

Na maanden van trainen, rijden in de simulator en promotiewerk is het wat Max Verstappen betreft de hoogste tijd dat de lampen weer op groen gaan. Over een dikke week komt Verstappen voor het eerst in actie tijdens voorjaarstest op het circuit van Barcelona.

"Ik kan niet wachten", vertelt Max Verstappen op de website van Red Bull Racing.

"Ik heb in de simulator al ervaren dat de bochtensnelheid van onze nieuwe RB13 heel indrukwekkend is en natuurlijk wil je dat ook in 'real life' ervaren. Gelukkig laat dat moment nu niet meer zo lang op zich wachten."

3 seconden
Verstappen verwacht dat de nieuwe auto op sommige circuits wél drie seconde sneller is dan afgelopen seizoen. "En dat is héél veel. Het wordt interessant om te zien wat de g-krachten straks van ons als coureur gaan vergen, want dat valt moeilijk na te bootsen in de simulator. Het gaat zeker een fysieke uitdaging worden, maar daarom heb ik langer getraind, met bijvoorbeeld meer gewichten." Komend seizoen beschikken de nieuwe auto's over bredere banden en grotere vleugels. 

GP-zege
Van 27 februari tot en met 2 maart en van 7 tot en met 10 maart wordt er straks getest op het Circuit de Catalunya, waar Verstappen vorig seizoen zijn eerste en enige gp-zege boekte. Vier van de acht dagen is de RB13 voor hem, op de andere dagen neemt Daniel Ricciardo plaats achter het stuur.

Kramp
"Zoveel tijd is je niet gegund, dus het gaat er straks in de eerste plaats om dat ik me lekker voel in die wagen. Dat de stoel goed is, de pedalen en het stuur perfect zijn afgesteld en dat ik geen kramp krijg als ik in de auto zit. Vervolgens proberen we de auto steeds verder te verbeteren om straks optimaal aan de start van het seizoen te staan in Australië."

Schieten
Daar wordt op 26 maart in Melbourne Formule 1-seizoen 2017 op gang geschoten. Verstappen: "Hopelijk schieten we daar als Red Bull als eerste de eerste bocht in en staan we die posities niet meer af. Maar daar denk ik nog maar niet teveel aan. Eerst eens afwachten hoe goed de auto écht is."