Maastrichtenaar verloor vrouw en zoontje bij frontale botsing met spookrijder

Print
Maastrichtenaar verloor vrouw en zoontje bij frontale botsing met spookrijder

Foto: FIH Fotografie

De 40-jarige Bas uit Maastricht, die bij een frontale botsing met een spookrijder zijn vrouw en zoontje Thijmen verloor, slaakt een hartenkreet uit: Grijp in!

Dat doet hij onder andere door bovenstaande foto in de krant en op onze website te plaatsen. Het is een beeld dat door merg en been gaat en dat beseft de vader ook. Op de foto klemmen twee in roze gips gewikkelde kinderarmen zich stevig vast om de hals van pappa. Een vader die voor zijn dochtertje zijn rug zo recht mogelijk probeert te houden.  

Lastig gesprek
Bas besluit deze intieme foto van de uitvaart te delen. Hij hoopt er mensen hard mee wakker te schudden: als je ziet dat een oudere automobilist te kwetsbaar of onzeker is om auto te rijden, doe dan iets. Grijp in, praat met je vader of moeder. "Ja, dat is vast een lastig gesprek. Maar niet zo lastig als het gesprek dat ik met de neuroloog had toen hij me vertelde dat mijn zoontje van drie dood zou gaan.”
 

 

 


Afscheid
Bas is vader van een meisje van negen, een jongetje van zeven en een zoontje van drie. De foto van hem en zijn dochter is begin mei vorig jaar genomen. Op de dag dat Bas samen met zijn dochter, zijn vrouw en haar moeder Désirée ten grave dragen. Op diezelfde dag moeten ze ook afscheid nemen van hun zoontje en broertje Thijmen. Bas’ middelste kind ligt dan nog in het ziekenhuis, in coma. Het jonge gezin is gebroken. Door een plotse, frontale botsing op de snelweg tussen Maastricht en Heerlen. In de andere auto zat een - waarschijnlijk verwarde - hoogbejaarde spookrijder.

Heel zwaar
Deze woensdag was de dag geweest dat hij samen met zijn vrouw hun jongste zoontje voor het eerst naar school zou hebben gebracht. Deze woensdag zou Thijmen namelijk vier jaar zijn geworden. Deze woensdag is een heel zware dag. Nog zwaarder dan alle andere dagen in het leven van de veertigjarige Bas, sinds zijn vrouw Désirée en de driejarige Thijmen op 29 april vorig jaar om het leven kwamen bij een auto-ongeluk. 

 

 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu