Klaas Otto opgepakt op woonwagenkamp

Print
Klaas Otto opgepakt op woonwagenkamp

Foto: ANP

Voormalig president van No Surrender Klaas Otto is vrijdagochtend door een arrestatieteam van zijn bed gelicht op het woonwagenkamp in Bergen op Zoom . Ook Janus de V., de rechterhand van Otto is aangehouden.

Dat meldt de Telegraaf

Otto is pas anderhalve week op vrije voeten. 

De rechtbank van Breda schorste zijn voorlopige hechtenis onder strenge voorwaarden, maar volgens justitie hield Klaas Otto zich daar niet aan.

Het voormalig boegbeeld van de beruchte motorclub zat vast vanwege vele verdenkingen zoals brandstichting, afpersing en witwassen. De rechtbank besloot hem vorige week met een enkelband naar huis te sturen. Dat was overigens tegen het zere been van het Openbaar Ministerie. 

De familie toonde zich verontwaardigd over de arrestatie van Otto, weet De Telegraaf. 

"We schrokken ons dood”, aldus een dochter van Klaas Otto tegen de Amsterdamse ochtendkrant. "De politie heeft mijn vader vaker gearresteerd, maar dan belden ze altijd keurig aan en ging mijn vader keurig mee. Waarom moest het nu met een arrestatieteam? Ze zijn met een gepantserde wagen naar binnen gereden. Het hele raam ligt eruit. We dachten dat het om een terroristische actie ging."