Vingerhoedje verdwijnt uit Monopoly

Print
Vingerhoedje verdwijnt uit Monopoly

Foto: AP/HBVL

Vanaf augustus ondergaat Monopoly een kleine metamorfose. Producent Hasbro vond de huidige pionnen verouderd en schreef een wedstrijd uit om nieuwe pionnen te verkiezen. Het vingerhoedje lijkt het eerste slachtoffer van de tijden te zijn en zal vanaf augustus nooit meer langs Start passeren.

Al meer dan 80 jaar is het vingerhoedje onlosmakelijk verbonden met het Monopolyspel, maar vanaf augustus is het uit met de pret voor het pionnetje. Volgens het Amerikaans persbureau (AP) is het vingerhoedje het eerste slachtoffer geworden van een wereldwijde wedstrijd waarbij mensen konden beslissen welke oude pionnen mochten blijven en welke nieuwe er moeten bijkomen.

Producent Hasbro had maar liefst 56 verschillende keuzes gelaten aan fans van het spel, waaronder hashtags, emoji en een badeentje. Die zouden mogelijk de hoge hoed of de kat, en nu al vrijwel zeker het vingerhoedje vervangen.


De huidige pionnen omgeven door de mogelijke kanshebbers - Foto: REUTERS

De nieuwe pionnen zullen bekendgemaakt worden op 19 maart, en vanaf augustus moet het spel met de nieuwe pionnen in de winkels liggen.