Droomvlucht in helikopter

Print
Zeven zieke of gehandicapte kinderen uit Midden-Limburg hadden vrijdag de tijd van hun leven. Ze mochten een ‘droomvlucht’ van pakweg een half uurtje maken in een helikopter. Die heli haalde hen zelfs op in hun woonplaats. Dat gebeurde op sportparken, een schuttersterrein of in weilanden waar de kinderen met een politie-auto of ambulance naar toe werden gebracht.

Voor de organisatie tekende de stichting Exciting Dreams uit Roermond, die jaarlijks in het laatste weekend van augustus vanuit De Weerd de vliegdromen van minder gefortuneerde kinderen in vervulling doet gaan tijdens het evenement Air Wish. Dat er nu onverwacht een vliegdagje ingelast werd, was te danken aan een tweetal piloten van vliegschool Rotor en Wings uit Lelystad, die nog wat oefenuren moesten ‘volmaken’ en daarmee tevens een goed doel wilden dienen. 

De eerste passagier die ’s ochtends  in mocht stappen op sportpark De Wijher in Roermond was tevens de jongste van de dag: de driejarige peuter Destiny van Lent. Ze werd vergezeld door vader Boy, die het bijna net zo spannend vond als zijn dochter.