Gekke voetbalweek voor MVV

Print
Gekke voetbalweek voor MVV

Foto: DL

Een wedstrijd op dinsdag en vervolgens voetballen op zondagmiddag; MVV zit in een gekke week. Dat is te merken bij de spelers en bij de trainers.

„Het is even zoeken naar het juiste ritme”, beaamt MVV-trainer Ron Elsen. Normaal speelt de Maastrichtse ploeg op vrijdagavond. De laatste vrijdagavondwedstrijd dateert echter van 3 februari, de volgende is op 24 februari. Het geeft de trainer in ieder geval de kans om de volgende tegenstanders live aan het werk te zien. Elsen reist af naar Almere voor de wedstrijd Almere City – Cambuur Leeuwarden.

De tegenstander zondag (14.30 uur) is FC Eindhoven. Elsen: „Normaal gezien staat die ploeg rond de top vijf van de competitie, nu wat lager. Ze spelen ook niet altijd met dezelfde spelers, dus het is een verrassing waar ze mee het veld op komen.”

Al is een verrassende opstelling dat volgens Elsen geen probleem. „Wij spelen altijd hetzelfde. Als we vooraf niet naar Jong Ajax kijken, kijken we ook niet naar Eindhoven.” Voor de zondagwedstrijd is het meespelen van Ricardo Ippel - wegens ziekte – een vraagtegen. Ippel moest ook de afgelopen wedstrijd tegen Jong Ajax laten schieten. Elsen maakt zich echter geen zorgen. „Shermaine Martina speelt daar ook prima, Florian Loshaj komt weer terug in vorm, Dyon Gijzen heeft al laten zien wat hij kan en Emrullah Güvenc raakt weer fit. Ik benadruk niet wie er niet bij is, maar vooral wie wél kan spelen.”

Vermoedelijke opstelling van MVV: Geens; Labylle, Pereira, Kuipers, Ciranni; Schroijen, Shermaine Martina, Nys; Nwakali, Verheijdt, Pedro.