Politie Limburg lanceert 'cold-case' website

Print
De politie Limburg heeft een Facebook-pagina gelanceerd die zich richt op zogeheten 'cold cases'. Dit zijn misdrijven of ongelukken die werden onderzocht door politie en justitie, maar nooit zijn opgelost.

Met de webpagina hoopt de politie meer aandacht en bereik voor zulke zaken te genereren. De eerste 'cold case' die op de site wordt belicht betreft de zaak-Henri Nieboer. Hij werd in de ochtend van maandag 3 januari 2005 dood aangetroffen in de tuin van zijn woning in Geleen. Het is de bedoeling dat er op de Facebook-pagina regelmatig aandacht wordt gevraagd voor nieuwe cold cases.

,,We proberen in deze tijd op zoveel mogelijk manieren mensen te bereiken voor deze zaken'', aldus een woordvoerster van de politie Limburg. ,,De 'cold case'-kalender die in de gevangenissen hangt  is daar ook een mooi voorbeeld van.  

Tegenwoordig hebben we met nieuwe technieken steeds meer mogelijkheden om onopgeloste zaken alsnog tot een goed einde te brengen. Daarom zoeken we naar nieuwe wegen om cold case-zaken opnieuw onder de aandacht te brengen.''