Jorrit Hendrix: de koek raakt een keer op

Print
Jorrit Hendrix: de koek raakt een keer op

Jorrit Hendrix Foto: Stefan Koopmans

PSV-middenvelder Jorrit Hendrix spreekt in De Limburger openhartig over zijn lastige periode bij de Eindhovense club. “Ik laat nu al voor het derde seizoen op rij zien dat ik in de basis hoor, maar het is ook het derde seizoen op rij dat iemand anders de voorkeur krijgt. Dat is wel klote, ja. Ik zit me regelmatig te verbijten”, zegt hij in een uitgebreid interview dat zaterdag verschijnt.

“Ik voel me echt een kind van de club en ik speel met alle liefde nog jaren hier, maar de  situatie moet veranderen. En de club wil me, denk ik, ook houden. Maar hun geduld is niet mijn geduld. Ik wacht er al heel lang op om een onbetwiste basisspeler te worden.”

In het interview gaat Hendrix onder meer in op het overlijden van zijn vader en de last van het BN’erschap. “Ik zet op straat vaak een pet of muts op om niet op te vallen. Ik probeer zo veel mogelijk tunnelvisie te hebben, kijk zo min mogelijk mensen aan. Misschien vinden sommige mensen me arrogant. Maar ik doe zo om mezelf te beschermen.”

Vanaf zaterdag publiceert De Limburger wekelijks ‘Het grote zaterdaginterview’, waarin prominente (oud-)sporters uitgebreid worden ondervraagd. De aftrap is met Jorrit Hendrix. Later volgen onder anderen Jan Lammers, Demi Schuurs, Ada Kok en Peter Winnen.